Cirrus Logic Headquarters

Cirrus Logic Headquarters building as viewed from front at dusk

Chipmaker Cirrus Logic wanted to consolidate employees and have room for growth within one location. Cardno provided structural engineering for the company’s new office space and adjacent parking garage.

When Cirrus Logic needed new office space, the company identified downtown Austin’s entertainment district as an ideal location to both attract new employees and provide high visibility. The 6-story office is 103,451 sf and can accommodate up to 500 people. An adjacent 8-level, 131,000 sf garage has 538 parking spaces.

The interiors are planned for easy reconfiguration and are primarily open plan and flooded with natural light. Architects designed the exterior vertical building envelope for maximum energy efficiency. It has a high-performance glass curtain wall with a patterned zinc cladding and rain screen system. 

The office structural system is poured-in-place concrete pan joists. The garage has a flat plate post-tensioned structural system. Since the structural concrete of the superstructure was exposed, particular attention was given to the architectural appearance of the exposed concrete.  

Along the busy 6th Street/West Street corner, the first two floors are recessed up to 11 feet in both directions to create a dramatic pedestrian entry. The first floor is also recessed along West Street to create a covered outdoor terrace; a restaurant off the main lobby uses the space for both employee and public seating. The floor plates are notched at floors three to six to create small outdoor terraces. 

At floors five and six, concrete pan joists span the 25 feet between the office and garage to bridge the two structures. A cast-in-place roof covers the bridge and perimeter walls enclose it, adding considerable square footage. The garage also houses additional office space and labs.